کشف اسکلت در تپه ۷۰۰۰ ساله چشمه علی ری
تپه باستانی چشمه علی ری، به عنوان یکی از گنجینههای تاریخی ایران، بار دیگر با کشف اسکلت متعلق به دوره سلیک ۳ (حدود ۴۳۰۰ سال پیش از میلاد) خبرساز شد. این کشف مهم، گواهی بر قدمت سکونت انسان در این منطقه و پیچیدگی تمدنهای باستانی ایران است.
کاوشهای اخیر در این تپه ۷۰۰۰ ساله، علاوه بر کشف اسکلت، به اطلاعات ارزشمندی درباره معماری، سفالینهها و شیوه زندگی مردم این دوره نیز دست یافته است. باستانشناسان امیدوارند با ادامه کاوشها، بتوانند به درک عمیقتری از تاریخ و فرهنگ این منطقه دست پیدا کنند.
تپه چشمه علی ری، که در جنوب تهران واقع شده، از دیرباز مورد توجه باستانشناسان بوده است. کاوشهای اولیه در این منطقه به اوایل قرن بیستم میلادی بازمیگردد. با این حال، به دلیل وقوع جنگ جهانی دوم و سایر عوامل، کاوشهای سیستماتیک و جامع در این تپه تا دهههای اخیر به تعویق افتاد.
کاوشهای اخیر، که با همکاری دانشگاه شهید بهشتی انجام میشود، نشان از اهمیت این منطقه در مطالعات باستانشناسی ایران دارد. نتایج این کاوشها میتواند تصویری روشنتر از تحولات فرهنگی و اجتماعی ایران در طول هزاران سال ارائه دهد.
کشف اسکلت در تپه چشمه علی ری، تنها بخشی از پازل بزرگ تاریخ ایران است. باستانشناسان همچنان در تلاشند تا لایههای پنهان این تپه را آشکار کرده و رازهای آن را برملا سازند.
با احترام ، مجله خبری جوان آنلاین