انتقاد تند مدیرکل ارشاد مازندران از سریال «پایتخت»: روایتی زجرآور برای فرهنگ غنی استان
محمد محمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران، با ابراز نارضایتی شدید از نحوه به تصویر کشیدن فرهنگ این خطه در مجموعه تلویزیونی «پایتخت»، این سریال را برای میراث فرهنگی مازندران “زجرآور” توصیف کرد. این اظهارات در نشست صمیمانه وی با فعالان عرصه فرهنگ، هنر و رسانه شهرستان نور در مجتمع فرهنگی و هنری پیامبر اعظم(ص) رویان مطرح شد.
محمدی با تاکید بر قدمت و اصالت فرهنگ مازندران، یادآور شد که این سرزمین، خاستگاه اسطورههای کهن ایران بوده و بخش قابل توجهی از داستانهای حماسی شاهنامه در این دیار شکل گرفته است. وی ضمن تشریح برنامههای آتی اداره کل برای حمایت از هنرمندان استان، از پرداخت معوقات اعضای شورای نظارت استان تا حداکثر یک ماه و نیم آینده خبر داد.
مدیرکل ارشاد مازندران با اشاره به ریشههای عمیق زبان و فرهنگ مازندرانی که به دوران پیش از ورود آریاییها بازمیگردد، از تدوین دانشنامه جامع “فرهنگ واژگان تبری” در ۱۱ جلد و با گنجایش ۱۹۷ هزار واژه خبر داد که انتظار میرود در سال ۱۴۰۴ منتشر شود و گامی مهم در حفظ و اشاعه این زبان کهن باشد.

در بخش دیگری از سخنان خود، محمدی نسبت به روند رو به کاهش استفاده از زبان مازندرانی در تولیدات موسیقی محلی هشدار داد و با انتقاد از برخی هنرمندان که صرفاً به استفاده از یک فعل مازندرانی در ترانههای فارسی بسنده میکنند، بر اهمیت حفظ اصالت این هنر تاکید کرد. وی با اشاره به سه سبک اصیل موسیقی مازندران شامل تتزل، آیینی و حماسی، یاد و خاطره استاد ابوالحسن خوشرو، خواننده برجسته موسیقی حماسی مازندران را گرامی داشت.
محمدی در ادامه به تشریح برنامههای آتی این اداره کل در راستای ترویج فرهنگ مازندران پرداخت. وی از برگزاری جایزه ادبی نیما در سالروز تولد این شاعر نامدار (۱۹ آبان) در شهرستان نور خبر داد و افزود که این رویداد در سطح ملی برگزار شده و تنها به یک برنامه دو ساعته محدود نخواهد شد، بلکه بستری برای تعامل گسترده اهالی ادب و فرهنگ فراهم خواهد آورد.
همچنین، مدیرکل ارشاد مازندران از برگزاری “جشنواره فرهنگی و هنری کاسپین” در شهریور ماه سال جاری با حضور کشورهای حاشیه دریای خزر و استانهای همجوار خبر داد و هدف از برگزاری این جشنواره را تقویت تعاملات هنری و اقتصادی میان این مناطق عنوان کرد.
محمدی در بخش پایانی سخنان خود، با تاکید بر نقش حیاتی جامعه هنری در پاسداری از فرهنگ مازندران، از هنرمندان خواست تا با همدلی و همافزایی، راه پیشکسوتانی چون اسحاقی و خوشرو را ادامه داده و در حفظ این میراث گرانبها کوشا باشند. وی با اشاره به اهمیت فعالیتهای فرهنگی در ارتقای سطح جامعه، ابراز امیدواری کرد که در جامعهای فرهیخته، نهادهای فرهنگی از پررونقترین و نهادهای قضایی از خلوتترین مراکز باشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در خاتمه با تاکید بر انحصاری بودن صدور مجوزهای فرهنگی توسط این اداره کل، اعلام کرد که این نهاد در چارچوب قانون عمل کرده و قاطعانه از مجوزهای صادر شده دفاع خواهد کرد. این سخنان نشان از عزم جدی اداره کل فرهنگ و ارشاد مازندران برای صیانت از هویت فرهنگی استان و حمایت از هنرمندان اصیل این خطه دارد.
با احترام ، مجله خبری جوان آنلاین