امواج تلفن همراه و سرطان مغز: حقیقت چیست؟
1 دقیقه خوانده شدهبحث بر سر ارتباط بین استفاده از تلفن همراه و ابتلا به سرطان مغز سالهاست که ادامه دارد. با وجود نگرانیهای عمومی و برخی مطالعات اولیه که این ارتباط را مطرح میکردند، یک مطالعه بزرگ و جامع جدید که توسط سازمان بهداشت جهانی انجام شده، به این پرسش پاسخ روشنی داده است.
این مطالعه که بیش از 5000 مطالعه دیگر را بررسی کرده است، نشان میدهد که علیرغم افزایش چشمگیر استفاده از تلفن همراه در سالهای اخیر، هیچ ارتباطی بین قرار گرفتن در معرض امواج رادیویی ناشی از تلفن همراه و افزایش خطر ابتلا به سرطان مغز یا سایر سرطانهای سر و گردن مشاهده نشده است.
محققان این مطالعه تأکید میکنند که این یافتهها با توجه به میزان گسترده استفاده از تلفن همراه در سراسر جهان بسیار قابل توجه است. اگر امواج رادیویی تلفن همراه سرطانزا بودند، باید شاهد افزایش قابل توجهی در موارد ابتلا به سرطان مغز میبودیم، اما چنین اتفاقی رخ نداده است.
البته لازم به ذکر است که در سال 2011، آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان (IARC) قرار گرفتن در معرض امواج رادیویی را به عنوان یک سرطانزای احتمالی برای انسان طبقهبندی کرده بود. اما مطالعه جدید با بررسی دادههای بسیار جامعتر و جدیدتر، این طبقهبندی را به چالش کشیده و به نتیجهای متفاوت رسیده است.
یافتههای این مطالعه به این معنی است که کاربران تلفن همراه میتوانند با خیال راحت از این دستگاهها استفاده کنند و نگرانی در مورد ابتلا به سرطان مغز به دلیل استفاده از تلفن همراه را کنار بگذارند. با این حال، همچنان توصیه میشود که برای کاهش هرگونه خطر احتمالی، از استفاده طولانی مدت از تلفن همراه در نزدیکی سر خودداری کرده و از هندزفری استفاده شود.
نتایج این مطالعه در مجله Environmental International منتشر شده است و میتواند به عنوان یک مرجع معتبر برای بررسی ارتباط بین امواج تلفن همراه و سرطان مغز مورد استفاده قرار گیرد.
با احترام ، مجله خبری جوان آنلاین