کاهش تاریخی ارزش یورو
یورو به دلیل نگرانیهای سیاسی، به پایینترین سطح خود در برابر پوند و دلار سقوط کرد
ارز واحد اروپا تحت فشار عدم اطمینان ناشی از انتخابات پارلمان اروپا و نتایج ضعیف در برخی از کشورهای عضو قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، یورو در معاملات روز دوشنبه به پایینترین سطح خود در برابر پوند و دلار در چندین ماه اخیر سقوط کرد. این امر به دلیل عدم اطمینان سیاسی ناشی از انتخابات پارلمان اروپا و نتایج ضعیف در برخی از کشورهای عضو منطقه یورو است.
نتایج اولیه انتخابات نشان میدهد که احزاب راست افراطی در سراسر اروپا دستاوردهای قابلتوجهی داشتهاند. این امر نگرانیهایی را در مورد توانایی پارلمان برای تشکیل اکثریت مورد نیاز احزاب جریان اصلی برای تصویب قوانین ایجاد کرده است.
در واکنش به این نتایج، برخی از رهبران اروپا خواستار اقدام شدهاند. امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، پس از کسب حدود ۳۲ درصد آرا در انتخابات پارلمان این کشور، خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد. در بلژیک نیز، الکساندر دی کرو، نخستوزیر، به دلیل نتایج ضعیف حزبش در انتخابات، استعفای خود را اعلام کرد.
این تحولات سیاسی به نگرانیها در مورد ثبات و انسجام منطقه یورو دامن زده است. سرمایهگذاران نگران هستند که عدم انسجام سیاسی در اروپا منجر به کند شدن روند تصمیمگیری و تضعیف چشمانداز اقتصادی شود.
در نتیجه این نگرانیها، یورو در برابر پوند و دلار به شدت کاهش یافته است. در معاملات روز دوشنبه، یورو به پایینترین سطح خود در برابر پوند از آگوست ۲۰۲۲ و پایینترین سطح خود در برابر دلار در بیش از چهار هفته گذشته رسید.
هنوز مشخص نیست که روند نزولی یورو تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. ادامه ضعف یورو به عوامل مختلفی از جمله نتایج نهایی انتخابات پارلمان اروپا، اقدامات رهبران اروپا برای مقابله با عدم اطمینان سیاسی و وضعیت کلی اقتصاد جهانی بستگی خواهد داشت.
عوامل کلیدی در سقوط یورو:
- عدم اطمینان سیاسی: نتایج انتخابات پارلمان اروپا و تحولات سیاسی در برخی از کشورهای عضو منطقه یورو نگرانیهایی را در مورد ثبات و انسجام منطقه یورو ایجاد کرده است.
- کاهش انسجام سیاسی: عدم انسجام سیاسی در اروپا میتواند منجر به کند شدن روند تصمیمگیری و تضعیف چشمانداز اقتصادی شود.
- نگرانیهای اقتصادی: ضعف اقتصاد جهانی و افزایش تورم در برخی از کشورهای عضو منطقه یورو نیز بر ارزش یورو فشار میآورد.
تاثیرات احتمالی:
- کاهش صادرات: ضعف یورو میتواند صادرات از منطقه یورو را ارزانتر کند و به نفع تولیدکنندگان اروپایی باشد.
- افزایش تورم: با گرانتر شدن واردات، ضعف یورو میتواند منجر به افزایش تورم در منطقه یورو شود.
- بیثباتی بازارهای مالی: ادامه ضعف یورو میتواند منجر به بیثباتی در بازارهای مالی منطقه یورو شود.
چشمانداز:
هنوز مشخص نیست که روند نزولی یورو تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. ادامه ضعف یورو به عوامل مختلفی از جمله نتایج نهایی انتخابات پارلمان اروپا، اقدامات رهبران اروپا برای مقابله با عدم اطمینان سیاسی و وضعیت کلی اقتصاد جهانی بستگی خواهد داشت.
با احترام ، مجله خبری جوان آنلاین