راهاندازی صندوق حمایت از اشتغال مددجویان بهزیستی؛ گامی در جهت توانمندسازی و استقلال اقتصادی
رئیس مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور از تاسیس “صندوق حمایت از فرصتهای شغلی افراد دارای معلولیت” در نیمه اول سال جاری خبر داد. هدف از ایجاد این صندوق، تسهیل اشتغال مددجویان، رفع موانع مربوط به تضامین بانکی، جلب مشارکت فعالان اقتصادی و خیرین و توسعه مشاغل با رویکرد کارفرمایی و تعاونی برای افراد تحت پوشش این سازمان و نیازمندان است.
آرزو ذکاییفر با اعلام این خبر، به اهداف کلان این طرح اشاره کرد و گفت: بر اساس قوانین بالادستی، ایجاد صندوق فرصتهای شغلی با هدف رفع مشکل ضمانتهای بانکی مددجویان فاقد ضامن، ایجاد فرصتهای شغلی برای آنان، بهرهگیری از ظرفیتهای نوآورانه و اقتصاد دانشبنیان در توسعه مشاغل نوین، نوآوری اجتماعی، شناسایی و توسعه بازارهای اقتصادی برای بهبود فروش محصولات تولیدی، به ویژه در حوزه مشاغل خرد و خانگی، از ماموریتهای اصلی سازمان بهزیستی به شمار میرود. در واقع، این سازمان با راهاندازی این صندوق تلاش میکند تا ضمن ایفای نقش واسطهگری در زنجیره تامین و فروش محصولات مددجویان، از طریق ایجاد فرصتهای شغلی و معرفی آنان به بازار کار، زمینه استقلال اقتصادی این افراد را فراهم آورد.
وی ارائه تضامین بانکی به مددجویان را از دیگر کارکردهای مهم این صندوق دانست و با تاکید بر نقش حمایتی بهزیستی در این زمینه افزود: این صندوق به عنوان بازوی اجرایی سازمان عمل کرده و نقش کلیدی در معرفی مددجویان و ایجاد فرصتهای شغلی ایفا خواهد کرد. همچنین، با تمرکز بر ایجاد اشتغال و افزایش استقلال مالی مددجویان، به دنبال ایجاد یک سیستم ارزیابی کارآمد در طول زمان خواهد بود.

ذکاییفر با اشاره به اعتبار اولیه هزار میلیارد تومانی این صندوق در سال جاری، تصریح کرد: این صندوق از طریق جذب منابع از سایر بخشها و بهرهگیری از سازوکارهای تعریف شده، قادر به افزایش منابع مالی خود خواهد بود.
وی در خصوص زمان آغاز به کار این صندوق گفت: در حال حاضر، مکان فیزیکی آن آماده و تجهیز شده و مراحل انتخاب اعضا و کارکنان بر اساس ۲۷ پست مصوب از سوی سازمان اداری و استخدامی در حال انجام است. پیشبینی میشود که این صندوق در شش ماهه نخست سال جاری به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کند.
رئیس مرکز توسعه کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور در پایان خاطرنشان کرد: این صندوق، با رویکردی جامع و توجه به مشکلات جامعه هدف در مسیر اشتغال، از جمله موانع مربوط به تضامین بانکی و همچنین زنجیره تامین، بازاریابی و فروش، نویدبخش ایجاد فرصتهای شغلی مناسب و پایدار و توانمندسازی اقتصادی مددجویان بهزیستی خواهد بود و قطعا به بهبود کیفیت زندگی این عزیزان کمک شایانی خواهد کرد.
با احترام ، مجله خبری جوان آنلاین