عربستان در پی تقویت تولید انرژی تجدیدپذیر با سرمایهگذاریهای مشترک با چین
1 دقیقه خوانده شدهعربستان سعودی در راستای تنوعبخشی به منابع انرژی خود و تحقق اهداف بلندپروازانه در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر، با شرکتهای چینی وارد سرمایهگذاریهای مشترک به ارزش حدود سه میلیارد دلار شده است.
در یکی از این سرمایهگذاریها، شرکت چینی “جینکو سولار” با صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان (PIF) و یک شرکت تجدیدپذیر خصوصی، جوینت ونچری به منظور احداث کارخانه تولید ماژول و سلول خورشیدی به ارزش تقریبی یک میلیارد دلار تشکیل داده است. این کارخانه که با استفاده از منابع مالی داخلی و خارجی احداث خواهد شد، سالانه ظرفیت تولید 10 گیگاوات سلول و ماژول خورشیدی خواهد داشت.
سهم PIF در این جوینت ونچر 40 درصد و سهم شرکت “ویژن اینداستریز” 20 درصد خواهد بود. سهم باقیمانده نیز در اختیار واحد خاورمیانهای “جینکو سولار” است.
عربستان سعودی در рамках برنامه “چشمانداز 2030” خود، هدفگذاری کرده است تا ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر خود را تا سال 2030 به 60 گیگاوات برساند. این رقم چندین برابر ظرفیت فعلی 2.8 گیگاواتی این کشور است و با ظرفیت نیروگاههای گازی و نفتی 80 گیگاواتی آن قابل قیاس است.
علاوه بر این سرمایهگذاری مشترک، PIF با شرکت “فناوری انرژی تجدیدپذیر تی سی ال ژونگ هوان” (دومین سازنده بزرگ ویفرهای خورشیدی در جهان) و شرکت “ویژن اینداستریز” برای احداث یک کارخانه 2.08 میلیارد دلاری دیگر نیز به توافق رسیده است.
عربستان سعودی با برخورداری از بادهای همیشگی دریای سرخ و تابش شدید خورشید، موقعیت مناسبی برای تولید انرژی تجدیدپذیر دارد. در همین راستا، شرکت آرامکو سعودی نیز برنامههایی برای سرمایهگذاری 110 میلیارد دلاری در طول چند سال آینده برای توسعه میدان گازی جفوره (با برآورد 200 تریلیون فوت مکعب گاز) دارد. این گاز برای تولید هیدروژن آبی (سوخت پاکتر) مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
علاوه بر این، دولت عربستان در حال ساخت یک کارخانه هیدروژن سبز پنج میلیارد دلاری برای تامین سوخت ابرشهر نئوم است. این کارخانه با استفاده از انرژی خورشیدی و بادی، 4 گیگاوات برق پاک برای تولید هیدروژن سبز تولید خواهد کرد.
این سرمایهگذاریهای مشترک نشاندهنده تعهد عربستان سعودی به تنوعبخشی به منابع انرژی خود و حرکت به سمت آیندهای پایدارتر است.
با احترام ، مجله خبری جوان آنلاین