ایران در عرصه مغز استخوان به خودکفایی رسید
مشاور عالی وزیر بهداشت با اشاره به پیشرفتهای چشمگیر در حوزه درمان و خودکفایی کشور، از انجام بیش از ۱۷ هزار پیوند مغز استخوان و ۲۰ هزار کاشت حلزون شنوایی در ایران خبر داد.
به گزارش ایسنا، دکتر علی جعفریان با تأکید بر نقش هیأت امنای صرفهجویی ارزی در جلوگیری از خروج ارز و تأمین تجهیزات پزشکی پیشرفته، اظهار داشت: در گذشته، بیمارانی که نیاز به پیوند کبد داشتند، مجبور بودند با صرف هزینههای بسیار بالا به خارج از کشور سفر کنند. اما امروزه با توسعه ظرفیتهای درمانی، بیش از ۱۱ هزار پیوند کبد در داخل کشور انجام شده و حتی پذیرای بیمارانی از کشورهای دیگر نیز هستیم.
وی با اشاره به نقش دکتر عباس شیبانی در تأسیس هیأت امنای صرفهجویی ارزی در سال ۱۳۶۴، هدف از تشکیل این نهاد را جلوگیری از اعزام بیماران به خارج و ایجاد امکانات درمانی در داخل کشور عنوان کرد.
جعفریان با بیان اینکه هیأت امنا نه تنها هزینههای آموزش پزشکان برای انجام عملهای پیوند را تأمین کرده، بلکه تجهیزات پزشکی مورد نیاز را نیز خریداری و وارد کشور کرده است، افزود: در حال حاضر، ۱۷ هزار پیوند مغز استخوان در ایران انجام شده که آمار قابل توجهی است، زیرا این عمل حیاتی، جان بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان و سایر بیماریهای خونی را نجات میدهد.
مشاور عالی وزیر بهداشت همچنین از انجام ۲۰ هزار کاشت حلزون شنوایی در کشور خبر داد و گفت: این فناوری پیشرفته که در گذشته برای عموم مردم در دسترس نبود، امروزه با حمایتهای هیأت امنای صرفهجویی ارزی در اختیار افراد نیازمند قرار گرفته است.
وی در پایان تأکید کرد که تأمین تجهیزات بیمارستانی و حمایت از درمانهای پیشرفته همچنان از اولویتهای این نهاد است و هیأت امنای صرفهجویی ارزی در راستای نجات جان بیماران و ارتقای سطح سلامت کشور، نقش بسزایی ایفا میکند.
با احترام ، مجله خبری جوان آنلاین