ش. جولای 27th, 2024

مجله خبری جوان آنلاین

آخرین اخبار ایران و جهان

دانشگاه آکسفورد مجسمه 500 ساله را به هند باز می‌گرداند

دانشگاه آکسفورد اعلام کرد که قصد دارد مجسمه 500 ساله یک قدیس هندو را به هند تحویل دهد.

این مجسمه برنزی حدود 60 سانتی‌متری که یکی از قدیسان هندو به نام تیرومانکای الوار را به تصویر می‌کشد، در موزه اشمولین دانشگاه آکسفورد به نمایش گذاشته شده بود.

ادعای هند مبنی بر غارت شدن مجسمه

چند وقت پیش بود که کمیسیون عالی هند ادعا کرد که این مجسمه مربوط به قرن شانزدهم متعلق به این کشور است. هندی‌ها معتقدند که این مجسمه برنزی ممکن است از یک معبد هندی غارت شده باشد.

حمایت شورای دانشگاه آکسفورد از بازگشت مجسمه

در بیانیه‌ای که از سوی این موزه منتشر شده است، آمده است: “حدود دو ماه پیش، شورای دانشگاه آکسفورد از ادعای کمیسیون عالی هند برای بازگرداندن مجسمه برنزی از موزه اشمولین حمایت کرد. این تصمیم اکنون برای تصویب نهایی به کمیسیون امور خیریه ارائه می‌شود.”

موضوع جواهرات هند در انگلیس

موضوع جواهرات هند در انگلیس از جمله موضوعات مورد مناقشه میان این دو کشور بوده است. در ماه می سال گذشته، ملکه انگلستان در مراسم تاجگذاری پادشاه چارلز، در حالی تاج معروف بر سرش بود که الماس جنجالی کوه نور روی آن قرار نداشت. این الماس یکی از مهمترین موضوعات تنش میان دو کشور بوده است.

کوه نور: جواهری با تاریخ پر فراز و نشیب

کوه نور، یکی از بزرگترین جواهرات تراشیده شده در جهان، پس از پیروزی در جنگ دوم انگلیس و هندی‌ها در سال 1849 توسط شرکت هند شرقی در پنجاب تصرف شد. آن الماس به ملکه ویکتوریا داده شد و از آن زمان تاکنون در خانه جواهر در برج لندن به نمایش عمومی گذاشته شده است. هند مدعی است که مالک واقعی این الماس است.

بازگشت آثار تاریخی به کشورهای مبدا

در سال 2022 نیز دانشگاه‌های آکسفورد و کمبریج گفتند که می‌توانند پس از درخواست نیجریه، مجموعه‌های برنز بنین را به این کشور بازگردانند. این مجموعه شامل بیش از 200 اثر باستانی است که توسط نیروهای استعماری بریتانیا در سال 1897 در پاسخ به یک مناقشه تجاری غارت شد.

تنش میان انگلیس و یونان بر سر مجسمه‌های پارتنون

مساله جواهرات و آثار تاریخی دیگر کشورها در انگلیس، سال گذشته نیز باعث بروز تنش میان ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس و نخست وزیر یونان شد. سوناک پس از لغو دیدار با نخست وزیر یونان، او را متهم کرد که می‌کوشد در مورد مجسمه‌های مورد مناقشه پارتنون، خودنمایی کند. آتن چندین دهه است که برای بازگرداندن این آثار باستانی از انگلستان مبارزه می‌کند. این کشور می‌گوید که این آثار به‌طور غیرقانونی در طی دوره‌ای از اشغال خارجی به دست آمده‌اند.

بازگشت مجسمه قدیس هندو به عنوان گامی در جهت حل اختلافات

بازگشت مجسمه تیرومانکای الوار به هند می‌تواند به عنوان گامی در جهت حل اختلافات دیرینه میان دو کشور در مورد میراث فرهنگی تلقی شود. این اقدام نشان می‌دهد که انگلیس در حال تجدید نظر در سیاست‌های خود در قبال بازگشت آثار تاریخی به کشورهای مبدا است.

با احترام ، مجله خبری جوان آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *