طنین اشعار نظامی در مزارشریف در همایشی به یاد حکیم گنجه
1 دقیقه خوانده شدهدر آستانه سال نو، شهر مزارشریف میزبان همایشی باشکوه به مناسبت بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی، شاعر نامدار ایرانی بود. این مراسم که در کتابخانه عمومی فردوسی برگزار شد، با حضور جمعی از ادیبان، شاعران و علاقهمندان به فرهنگ و ادب فارسی، جلوهای از ارادت مردم افغانستان به این شاعر گرانمایه را به نمایش گذاشت.
صالح محمد خلیق، رئیس انجمن نویسندگان بلخ، در آغاز این همایش، ضمن خوشامدگویی به حاضران، به بررسی بازتاب اسطورههای آریایی در سرودههای نظامی پرداخت. او با اشاره به ریشههای عمیق داستانهای منظوم نظامی در اسطورهها و باورهای کهن آریایی، این شاعر را نمادی از عشق به میهن و تاریخ باستانی آن دانست. خلیق همچنین به آثار ارزشمندی که در زمینه تحلیل محتوایی سرودههای نظامی و شناخت کاربرد اسطورهها در اشعار او در ایران و افغانستان به رشته تحریر درآمده است، اشاره کرد.
در ادامه این مراسم، محمد فهیم کریمی، نظامیشناس و استاد دانشگاه، به بررسی زندگی، آثار و سبک شعری نظامی پرداخت. او با تاکید بر جایگاه نظامی به عنوان نخستین سراینده ساقینامه، به تاثیر او بر شاعران بزرگی چون حافظ شیرازی اشاره کرد. کریمی همچنین از تاثیرپذیری نظامی از شاعران پیشین مانند فردوسی و شاعران معاصر خود مانند خاقانی سخن گفت و به شمار زیاد مقلدان خمسهی نظامی، که بالغ بر ۱۵۰ شاعر هستند، اشاره کرد و تاکید کرد که پس از بیدل دهلوی، کمتر شاعری در زبان فارسی به این میزان پیرو داشته است.

کریمی در ادامه سخنان خود، به شهرت جهانی آثار نظامی اشاره کرد و گفت: «خمسه نظامی به بیش از ۲۰ زبان زنده دنیا ترجمه شده است و راز ماندگاری این شاعر بزرگ در تلفیق موضوعات و فرهنگهای مختلف، رعایت اعتدال اندیشه، بیان اندیشههای اخلاقی، زبان جذاب و ترکیبسازی واژهها نهفته است.»
در بخش پایانی این همایش، شاعرانی چون محمدآصف خلیل، حسین اصیل قهرمان، عبدالحکیم جویا، حسینعلی صابری، حبیبالله جعفری، موسی مهربان، محمدالله احساس، سیداحمدرشاد حیدری، حمزه عابر، سمیعالله سمیع، سیدشاهمحمد اسماعیلزاده، غلامالدین ابراهیمی و محمدیوسف جمال، با قرائت اشعاری از نظامی و سرودههای تازه خود، یاد و خاطره این شاعر بزرگ را گرامی داشتند.
با احترام ، مجله خبری جوان آنلاین